Три новини, които Нова и БТВ ще спестят

1. ПОЛША ВЪСТАНА СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПОИСКА ОСТАВКА НА УРСУЛА.

Лидерът на управляващата консервативна партия Ярослав Качински обвини ЕК, че иска да разбие Полша и да я принуди да се предаде на Германия.

Премиерът Матеуш Моравецки обвини Франция и Германия в империализъм и стремеж да подтискат по-малките и по-нови страни членки. Той отхвърли идеята на Урсула решенията в Европейския съвет да не се взимат единодушно и да отпадне ветото. Премиерът на Полша заяви, че решенията за бъдещето на ЕС трябва да се взимат от страните членки, а не от Брюкселските бюрократи и се обяви за съюз на суверенни държави.

Кшищоф Соболевски – ген. секретар на партията, бе съвсем краен: “ако ЕК се опита да ни притисне до стената, няма да имаме друг избор, освен да извадим всички оръжия в нашия арсенал и открием огън.” /има предвид ветото, с което може да се блокира всяко решение на ЕС/.

Защо се пищисаха поляците!?

Ами, Брюксел не им дава от години да си пенсионират съдиите. Брани комунисти от времето на Ярузелски, които искат да са Върховни съдии до дупка. Брани и дърти либерали от времето на Туск.

Качински не се подчини и Урсула извади бухалката. За Полша няма да има пари от Фонда за възстановяване!

Как ще завърши сагата?

Полша няма да се уплаши, доказа го при комунизма. Ще иска да смени Урсула, иначе вето до дупка. Може ли Брюкселските комунисти-неолиберални прогресисти да замразят членството на Полша в ЕС? Не! Унгария ще наложи вето на фризера.

Какъв е проблемът на Брюксел с Полша? Ами, правителството е консервативно и ХРИСТИЯНСТКО!

2. ПЕТРО ПОРОШЕНКО ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА! Срещу него има от доста време разследване за държавна измяна. Вероятно е разбрал, че Зеленски не би го помилвал, ако го осъдят. Така че, едва ли ще държи речи скоро от Киев с автомат в ръка. Без това и Кличко спря да говори, а украински гражданин не е обелил дума за войната. Преговори ли иска украинският народ, защита до дупка или контраатака. Няма как да разберем. За сега Зеленски е Украйна и Украйна е Зеленски.

3. ГИГАНТСКА КИТАЙСКА ИНВЕТИЦИЯ ВЛЕЗЕ В УНГАРИЯ.

Дори бившият словашки премиер Игор Матович пусна пост от завист. Китайската мега корпорация САТL изсипа над 7 милиарда евро в гр. Дебрецен за нов завод за батерии. Нови 9 000 работни места. Върви му на този град, скоро и БМВ откри огромен завод.

Китайците вече хвърлиха близо 3 милиарда за влака стрела Белград – Будапеща, който тръгва през 2025 г. Стрелата се движи с 200 км. на два етажа. Вучич и Орбан откриха първата отсечка до Нови Сад. Маса народ ги посрещна на гарата във Войводина.

P. S.: В България си пенсионираме съдиите на 65 вече 15 години. Ама, нали сме послушни, на Урсула не й дреме за тях.

……………

Бившият конституционен съдия и депутат от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който от години живее в Будапеща и е личен приятел с Виктор Орбан, изригна за безумията, които Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК, налага на европейските граждани. Марков е категоричен, че в този си вид Европейският съюз е изчерпан и ще се разпадне, затова е и яростната съпротива срещу брюкселските чиновници от страна на държави като Полша и Унгария, които въстават и директно наричат Германия и Франция империалисти.

– Г-н Марков, какво се случва между Полша и Европейската комисия. Чува се за небивал скандал, как е отразен той в Унгария, у нас телевизиите мълчат?

– Полша въстана срещу Европейската комисия и поиска оставката на Урсула. Лидерът на управляващата консервативна партия Ярослав Качински обвини ЕК, че иска да разбие Полша и да я принуди да се предаде на Германия.

Кшищоф Соболевски – генерален-секретар на партията, бе съвсем краен: Ако ЕК се опита да ни притисне до стената, няма да имаме друг избор, освен да извадим всички оръжия в нашия арсенал и да открием огън. (Има предвид ветото, с което може да се блокира всяко решение на ЕС.)

Премиерът Матеуш Моравецки обвини Франция и Германия в империализъм и стремеж да потискат по-малките и по-нови страни членки. Той отхвърли идеята на Урсула решенията в Европейския съвет да не се взимат единодушно и да отпадне ветото. Премиерът на Полша заяви, че решенията за бъдещето на ЕС трябва да се взимат от страните членки, а не от брюкселските бюрократи и се обяви за съюз на суверенни държави.

– Защо всъщност се пищисаха поляците, какъв бе поводът?

– Защо се пищисаха поляците!? Ами Брюксел не им дава от години да си пенсионират съдиите. Брани комунисти от времето на Ярузелски, които искат да са върховни съдии до дупка. Брани и дърти либерали от времето на Туск.

Качински не се подчини и Урсула извади бухалката. За Полша няма да има пари от фонда за възстановяване!

– Как ще завърши тази сага, възможен ли е компромис в този абсурд?

– Как ще завърши сагата? Полша няма да се уплаши, доказа го при комунизма. Ще иска да смени Урсула, иначе вето до дупка. Може ли брюкселските комунисти и неолиберални прогресисти да замразят членството на Полша в ЕС? Не! Унгария ще наложи вето на фризера.

– Какъв е истинският проблем на ЕС с Полша?

– Ами правителството на държавата е консервативно и християнско!На брюкселските комунисти и неолиберални прогресисти християнството им е трън в очите. Затова разрушиха традиционното семейство, въведох третия пол и джендър идеология в училищата. Мразят правителства, които държат за суверенитет, историческа памет и са срещу миграцията и третия пол, за ЕС от национални държави.

– Упорито се твърди, че бившият президент на Украйна Петро Порошенко е избягал от Украйна, чували ли сте, защо, ако е така?

– Петро Порошенко избяга от Украйна! Срещу него има от доста време разследване за държавна измяна. Вероятно е разбрал, че Зеленски не би го помилвал, ако го осъдят. Така че едва ли ще държи речи скоро от Киев с автомат в ръка. То и без това и Кличко спря да говори, не е обелил дума за войната. Преговори ли иска украинският народ, защита до дупка, или контраатака. Няма как да разберем. Засега Зеленски е Украйна и Украйна е Зеленски.

– Същевременно се говори за големи китайски инвестиции в Унгария, може би най-големите в страните от бившия социалистически лагер. Какво се случва и защо?

– Гигантска китайска инвестиция влезе в Унгария. Дори бившият словашки премиер Игор Матович пусна пост от завист. Китайската мега корпорация САТL изсипа над 7 милиарда евро в град Дебрецен за нов завод за батерии. Нови 9000 работни места. Вървим му на този град, скоро и БМВ откри огромен завод там.

Китайците вече хвърлиха близо 3 милиарда за влака стрела Белград-Будапеща, който тръгва от 2025 година.Стрелата се движи с 200 км на два етажа. Вучич и Орбан откриха първата отсечка до Нови сад. Маса народ ги посрещна на гарата във Войводина.

– Апропо, като стана дума, на колко години се пенсионират съдиите у нас?

– В България си пенсионираме съдиите на 65 вече 15 години. Ама нали сме послушни, на Урсула не и дреме за тях.

– Възможно ли е Европейският съюз да продължи да съществува в този си вид, накъде отива?

– Този ЕС изживя времето си. Идеята му беше да се създадат Съединени европейски щати. Тази идея вече почина. ЕС трябва да се върне към икономически, търговски и културен съюз от суверенни държави.

В него не трябва да има идеологически бухалки и органи, които да казват дали да се къпем, на колко градуса да спим и ненужни институции. Той трябва да се грижи за европейските граждани, а не да е арбитър в чужди войни.

Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram