С 40 страници вот на недоверие тръгва БСП

40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов за провал в политиката по екология и околна среда днес внесехо от БСП.

По думите на лидера на партията Корнелия Нинова официалните мотиви вече могат да бъдат прочетени с подробности, но няма по-силни мотиви от фактите.

„Половин милион българи в момента са в режим на водата, има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от Третия свят“, подчерта Нинова и допълни, че всеки ден излизат нови факти за боклуци, внесени в България за изгаряне.

Корнелия Нинова обоснова и ролята на вота на недоверие, като изрази сигурност, че ако не са поставили темата по този начин, много от нещата, свършени от правителството досега, нямаше да се случат.

Направеното обаче досега са временни мерки, палиативни и представляват гасене на пожари за намаляване на общественото напрежение. „Тези мерки не решават системния проблем“, подчерта председателят на БСП.

Дори да се намери решение на кризата в Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен. „Как управляващите ще напълнят язовир Тича? Или в Сливен – яз. Асеновец. Как ще се осигури вода на Ботевград, Търговище, Ловеч, на много областни и общински центрове, където в момента има същия проблем?“, попита Нинова.

По отношение на боклука вниманието е съсредоточено върху боклука, идващ от Италия, но от левицата остро поставят въпроса за вноса и изгарянето на боклук от трети страни. „Тези боклуци не са паднали от небето. Те са минали през българска митница, за тях са получени разрешения от български институции, някой си е поставил подписа върху това, за да превърнат България в сметището на света“, каза още Корнелия Нинова.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram