С викове ”Оставка!” бе посрещнат Борисов пред храм ”Св. Прокопий Варненски” във Варна

Премиерът Борисов посети тайно Варна, но бе посрещнат от недоволни граждани, скандиращи оставка. Те го призоваха да отиде и да инспектира авариралата за пореден път тръба във Варненското езеро.

От месеци той се крие от „всенародната любов“ и журналистите в морската столица и страната, а за посещенията му се разбира от лайфовете във „Фейсбук“.


Борисов постоя няколко минути новия храм „Св. Прокопий Варненски“, който тази сутрин бе осветен, след което побърза да си тръгне. Медиите за пореден път не бяха информирани за визитата.


Министър-председателят бе придружаван от кмета на града Иван Портних, пише Moreto.net.

Градоначалникът пропусна освещаването и литургията, както и церемонията по връчването на наградите от името на Варненска и Великопреславска света митрополия, като
вместо това дойде заедно с министър-председателя.


В знак на благодарност за изключителни заслуги към Варненска и Великопреславска епархия митрополит Йоан награди премиера с най-високия орден на епархията – „Свети апастол Андрей Първозвани“. Той получи и икона – дар за освещаването на храма.


Финансовият министър Кирил Ананиев бе награден също. Той получи Почетния знак на Варненска и Великопреславска епархия, както и икона на Иисус Христос.


За заслуги в храмостроителствто Иван Портних бе награден с орден „Свети Прокопий Варненски“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram