Стреляха по автобус на градския транспорт в Пловдив

Стреляха по автобус на градския транспорт в Пловдив снощи.

Няма пострадали хора, автобусът е изпълнявал последния си курс за деня. В него са пътували двама души освен шофьора и кондукторката. Строшено е стъкло в предната част на автобуса, където стои кондукторът. 

„Аз слязох да го подгоня, 100 процента държеше оръжие. Позачуди се, позачуди и реши да побегне. Аз побягнах след него, но влезе в тъмното и ме беше страх да побягна след него. (…) Човекът, който излезе на светло и който бягаше, беше някъде около 35- до 40-годишен“, каза шофьорът Васил Василев пред БНТ тази сутрин.

Кондукторката Райна Бочукова призна, че се е изплашила.

„Не можем категорично да кажем, че е стреляно с оръжие, чака се ново стъкло от Турция след най-малко месец“, допълни Васил Тодоров, ръководител „Градски транспорт“ в „Хеброс бус“ – Пловдив.

За трети път само в рамките на един месец нападат автобус в пловдивския квартал „Столипиново“. Полицията издирва поредния стрелец.

„Ежемесечно имаме такива инциденти. При предишния случай много помогна видеонаблюдението, за да бъдат разкрити младежите. Подобрено осветление би помогнало за намаляване на такива случаи. Често автобусите са обект на вандалски прояви“, каза още Веселин Дошков, управител на „Хеброс бус“ – Пловдив. По думите му е необходимо засилено полицейско присъствие в региона и в квартал „Столипиново“.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram