Стефан Янев: Като премиер не вярвах на Кирил Петков


Бившият длъжностен министър-председател и сегашен водач на „Български възход“ Стефан Янев разкри пред БТВ, че не е вярвал на Петков, до момента в който сегашният министър председател бе министър на икономиката в неговото служебно правителство.

Спомнете си историята с електрическите автомобили и тези вложители, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и по какъв начин се развива тази история?, попита Янев. Красива война няма. И това в Украйна, несъмнено, е война. Война за хората, които са там. Война за тези, които се борят. Използвайки думите „военна интервенция“, аз цитирах Владимир Путин, опита още веднъж да се оправдае за уволнението си като министър на защитата в държавното управление на четворната коалиция.

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта „, уточни Стефан Янев. И предвижда предсрочни избори до края на годината. 

Управляващата коалиция освен, че не основава условия за решение на рецесиите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят съвсем на ежедневна база, само че ги задълбочава, основава нови проблеми, подчерта Янев.

Ако погледнете дневния ред, в това число от тази седмица, минимум два проблематични въпроси или тематики се зададоха със сериозна конотация.

Първата е националният проект за въвеждането на еврото, който някак си сред другото беше признат в тишина и успокоение, без публично разискване. Беше признат с едностранно държание на съдружните сътрудници, които споделят:

„Ние гласувахме срещу, но виждате ли то би трябвало да върви“. Българският лев идната седмица ще празнува 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този детайл „, съобщи Стефан Янев. Той назова мракобесие закона на Асен Василев, който планува основаване на черни описи от хора и компании, на които имуществото ще може да се запорира без съд и присъда – единствено по донос.

Когато приказваме за законодателство, дано то да бъде доста точно и да не дават независимост за необятна интерпретация, изключително когато става въпрос за имуществото на частни субекти , добави Стефан Янев.

Той разяснява и прекъсването на газовите доставки от Русия към България. 

Бих претендирал от съответните експерти от държавната компания „Булгаргаз“ да предложат най-хубавото решение. Най-доброто решение може да бъде едно или друго, само че в последна сметка би трябвало да бъде предпазен ползата на българските консуматори по повод както на предвидимостта на налични количества, по този начин и във връзка с цената , сподели Стефан Янев.

Той означи още, че когато искаш да избягаш от взаимозависимост от един снабдител, не трябва да се поставяш според на различен снабдител, а да намериш метод да имаш равнопоставеност./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram