Спецоперация в Ботевград и Плевен, изградиха временни КПП-та

Акция на полицията в Ботевград и Плевен.

Извършват се проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от МВР. Специализирана операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред започна тази сутрин в Плевен.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в града Мариана Цветкова. В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление.

В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция. 

Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове, разположени на възлови места в региона. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на моторни превозни средства и други.

Глас плюс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram