Слави Василев: Правителството ще падне преди местните избори

„Двете формации в коалицията трудно биха могли да разделят регулаторите, сделката беше смислена от гледна точка на интересите на другата партия. При джентълменското споразумение властта отива в ПП-ДБ, не знам дали искат да я стабилизират, докато Борисов много добре съзнаваше, че за него е важно да се състави кабинет, за да могат определени интереси да фигурират, за да си осигури съдебно спокойствие след трусовете. 9 месеца властта ще е в ПП-ДБ, а ГЕРБ ще сложи негови хора по ключови места като КЗП например“, заяви Василев пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията му са преди изборите напрежението да ескалира и правителството да падне.

„Партиите предпочитат да се карат, но да могат да се разбират, отколкото властта да отиде при президента. Ако отидат на избори, не знам какво ще кажат част от партиите, кое ще е новото деление. Ние не знаем докъде се простира интересът на Борисов – да сложи ключови хора по ключови позиции във властта и когато усети че може да сложи динената корона на ПП-ДБ, ще го направи“, убеден е политологът.

Политологът Слави Василев защити тезата, че Радев е защитавал чрез служебното правителство националния ни интерес, „а не този на партньорите ни“.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram