Скриха 50 чужди войници в ТИР на летище София


Над 50 чужди войници се качват в ТИР на летище София, съобщи сайт BNEWS. Няма информация за къде са отпътували, нито откъде са дошли, но буди съмнение фактът, че войниците се товарят на ТИР с българска регистрация, а не в автобус.

Ако чуждите войници са дошли в България, за да участват в учения или са част от ротация на натовски войски, защо не се превозват с автобус, а се крият в ТИР? По непотвърдена информация става въпрос за три ТИР-а, в които са отпътували войниците, според медията.

Проверка във FlightRadar24 показва, че вчера на летище София е кацнал самолет на Atlas Air. Полетът е CMB – съкращение от CAMBER. Тази позивна се използва от Транспортното командване на САЩ при превоз на войници или военни товари. Самолетът е излетял от военнoвъздушната база Al Azraq в Йордания. На следващия ден, 17 март, самолетът е излетял за Франкфурт. Няма информация дали този полет има връзка с войниците, заснети да се качват на ТИР на летище София, или е съвпадение.

През последните седмици много европейски лидери повдигнаха темата за възможно изпращане на войници от НАТО в Украйна. Френският президент Емнюел Макрон беше първият, който заяви открито, че не е изключено да изпрати френски войски в Украйна. Френските медии публикуваха информация за военно учение на Френския чуждестранен легион и попитаха дали има връзка с изявленията на президента Макрон.

Някои държави от НАТО вече изпратиха военни в Украйна, заяви полският външен министър Радослав Шикорски. Полският външен министър добави, че няма да разкрие кои държави са изпратили военните си там, „за разлика от някои политици“./КРОСС/

*сн.BNEWS

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram