Скандалът! „Промяната“ в записите на Радостин Василев: Ще изперем Борисов. Той е наш приятел

„Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата“. „Няма да се борим срещу корупцията. Не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията“.

„Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел.“

„Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене“

„Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник“.

„Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата“.

„Няма да се борим срещу корупцията. Не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията“.

Тези цитати прочете вчера Кирил Петков, като обяви, че  това са записи, които днес Радостин Василев ще обяви публично.

Василев лично се е похвалил, че „за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство“ и „лица от тъмния сектор“, които го подкрепят.

Според него Кирил Петков Радостин Василев е използван като „инструмент на активното мероприятие“, за да извади пред медиите „сглобка“ от 4-минутен запис, съставен от извадени от контекста реплики, обяви Петков.

„Реално това, което знаем, е, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути с отделни фрази и думи така, че да могат да дадат абсолютно грешните внушения“, обясни Кирил Петков.

Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, каза Петков.

Записвани са срещи в парламента, разговори на хора от ПП и ДБ, както в партийните офиси, така и по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента, изреди Кирил Петков.

Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства, тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство, заяви съпредседателят на ПП.

„Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекста. Целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация. Компилация от отделни думи. Това са част от записите, които ще се опитва да пуска Радостин Василев с идеята да вкара тази манипулация. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение“, обясни Кирил Петков.

По адрес на Радостин Василев лидерът на ПП каза още, че депутатът е настоял ПГ на ПП-ДБ да го подкрепи и неговият „имунитет да бъде задържан, запазен и впоследствие изведнъж каза, че го дава“. 

Василев бил ядосан, че не е бил предложен за министър на спорта в новия кабинет „и личната му амбиция да бъде такъв и отказът към него в този кабинет, го доведе до емоционална нестабилност“, тълкува действията му Петков.

„Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи – да взриви държавата“, смята Петков.

„Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства, ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели, подерта Петков.

Прокуратурата също знае, че може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло „време разделно“. Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и ще остане една превзета държава“, категоричен беше Петков.

„Налице е активно мероприятие на дълбоката държава“, констатира лидерът на ПП. 

„Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска дълбоката държава да остане непоклатима. Няма да стане, няма да се подадем на шантажа и манипулациите. Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби“, заключи Петков.

Той добави, че за него е много странно, че „след като академик Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, защо мандатът се бави“, като така направи намек по адрес на президента на фона на „активното мероприятие“.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram