Симеонов и властта не могат да гледат безразлично, предотвратили „градска гражданска война“

Премахването на палатковите лагери по кръстовища в страната са обсъдени подробно на Коалиционния съвет в четвъртък, коментира пред НоваТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България“, обясни той.

Според него, „няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение„. Симеонов не казва кой е предложил премахването на палатките, но „обсъждахме обаче ситуацията около час„.

„Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война„, добави той.

Хулигански действия вижда Симеонов в яйцата и доматите по сградата на НФСБ. „Става въпрос за нарушение на обществения ред и за хулиганство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази ограничена група хора, която се ръководи от неясни субекти или разнородни такива“.

Вчера му се е наложило да влезе в ролята на „вестоносец на лоши за протеста новини„.

„В такива случаи агресията се насочва срещу вестоносеца, но аз оповестих решенията на Коалиционния съвет, взети след 4 часа разговори“.

„Такъв вариант не е обсъждан преди, нито в телефонни разговори. Това е било негова позиция“, коментира той Томислав Дончев и изказването му за оставка на правителството през септември.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram