Сгъваемият Samsung Galaxy Fold вече на пазара

В много отношения Samsung Galaxy Fold e големият експеримент на 2020 година.

Това е първото устройство от Samsung със сгъваем дисплей, който се прегъва вертикално подобно на книга.

Samsung са разработили над 1000 прототипа преди да стигнат до настоящото устройство. Това е доказателство, че целта на Galaxy Fold не е просто да бъде първият сгъваем смартфон на пазара. Това е и функционално устройство, готово да се справи с нуждите на потребителите. Това е смартфон, който винаги ще се отличава Най-големият екран, слаган някога в устройство от семейството Galaxy e именно 7,3-инчовият sAMOLED Infinity Flex Display на Samsung Galaxy Fold. Този внушителен размер обаче не трябва да подлъгва потребителите за цялостната осанка на устройството, която остава елегантна и бизнес ориентирана, когато Galaxy Fold бъде свит. Всъщност, смартфонът остава напълно функционален и когато е свит.

Лявата външна страна е снабдена с втори дисплей с размер 4,6”, с помощта на който основните функции на Galaxy Fold могат да бъдат управлявани лесно, при това държейки устройството само с една ръка. Големият въпрос – как работи пантата

На първо място трябва да бъдат разсеяни всички притеснения, че големият дисплей може да се счупи от отваряне и затваряне. Такава опасност няма.

Фактът, че в него са събрани много високи технологии не означава, че е направен компромис с качеството на дисплея. Създаден с технологията Dynamic AMOLED, той е сред най-модерните на пазара в момента. Двете страни на екрана могат да функционират и отделно. Samsung Galaxy Fold поддържа функцията за работа в т.нар. многозадачен режим. С негова помощ може лесно да се работи на до 3 приложения едновременно, които се отварят в отделни прозорци.

Размерът на всеки от прозорците може да бъде променян с „дърпане“ с пръст по дисплея. Какво още се крие в устройството Когато се представя нов смартфон е добре да се говори в цифри. Основната памет на Samsung Galaxy Fold е в размер на 512 GB, a оперативната памет – 12 GB. Повече от достатъчно за филми в страхотно качество, видео игри или работа с няколко приложения. Samsung Galaxy Fold идва с шест камери. Три основни камери (съответно 16, 12 и отново 12 мегапиксела), подпомогнати от две предни камери. Последната шеста камера е дискретна 10-мегапикселова селфи камера над втория екран на устройството. Galaxy Fold идва в комплект с карбонов калъф и безжичните Galaxy Buds слушалки.

actualno.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram