Радев към ИТН: Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България

”Добре дошли отново, надявам се, в края на един изборен маратон. Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровенна политика, която назовава ясно проблемите и решенията им, а не ги замита под килима. Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление. И имате готовност да допринесете за тяхното решаване.”

Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултацията си парламентарната група от „Има такъв народ“.

„Както знаете двете служебни правителства, които назначих по силата на Конституцията, стабилизираха страната, но и доказаха, че с общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България. Убеден съм и че ангажимента, който поехте за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление и то основан на знанието и почтеността, са изключително важни в една политическа страна, която често произволът, невежеството и арогантността са вземали връх. Така че вашето участие в тези консултации е важно“, допълни държавният глава.

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по нашите сили да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. В момента знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” не е разграден. Надявам се в останалите политически партии да има здрав разум, да постигнем необходимите компромиси, да уточним правилните стъпки”, отвърна Тошко Йорданов.

Днес Румен Радев трябва да проведе и среша с „Демократична България“ и „Възраждане“.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram