Радев: Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще

Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще. Това заяви президентът на Република България Румен Радев, след като гласува на балотажа в София, предаде репортер на „Фокус“

„Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще. Не трябва да допускаме по никакъв начин общественият фокус да бъде подменен“, заяви той. 

Президентът изрази своята загриженост за ниската избирателна активност. Той призова всички отговорни институции да направят анализ на ситуацията, за да не се допуска отново.

„Всички отговорни институции, с ангажимент по тези избори, трябва да направят много дълбок анализ, с много ясен отчет, за да видим къде се скъсаха нещата, за да имаме днес такава ниска избирателна активност“, каза още той.

Държавният глава гласува с машина. На въпрос дали има доверие в машинния вот, той призова институциите да направят всичко възможно, за да се възстанови доверието и в изборите, и в машините. 

Радев отново подчерта, че трябва да има промени в Изборния кодекс, но бе категоричен, че трябва да бъдат експертни и да „изсветлят“ изборния процес.

Източник: Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram