Пуснаха олио на изплащане по магазините

Напрежението между търговци и клиенти расте главоломно с всеки изминал ден. Причината – цените на стоките от първа необходимост и за ежедневна употреба, в случая олиото. Някои търговски обекти се решиха на изненадващ ход- да пуснат олио на изплащане. Това става ясно от снимка в социалните мрежи, публикувана от депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев. Кадърът стана изключително популярен само за броени минути.

От поставената табелка се вижда, че бутилката с литър от слънчогледовото олио струва 7.50 лв., като от магазин в София предлагат разсрочено плащане на 3 равни вноски по 2.50 лв. Пловдивски търговци са харесали идеята и най-вероятно съвсем скоро ще я приложат. Така на определени места и в града под тепетата ще може да се вземе олио на лизинг, пише „Марица“.

След спекулата с цените на олиото и прогнозите за очаквано драстично увеличение, пловдивчани се юрнаха по магазините, за да накупят възможно най-много бутилки. Хипермаркетите в града предложиха изгодна оферта с цени между 3 и 4 лв. на литър на промоция, но краят на тази промоция, обявена в седмичен период, приключи за часове. Рафтовете с по-евтино олио бяха опустошени, а по-предвидливите пък изкупиха бутилки с по 2 и 5 литра.

Към момента бутилка от 2 л. е между 8 и 10 лв., а 5 литра – около 18-20 лв. Пловдивчани са изумени от бързия растеж на цените и коментират, че подобни цени никога не е имало. „Ще взема трудовия договор, лична карта, акт за раждане и ще кандидатствам. Един път се живее, ако дадат олио на изплащане, ще го отпразнувам довечера подобаващо“, шегуват се едни. Други пък гадаят как пенсионерите и големите семейства успяват да свържат двата края.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram