Протестиращи блокираха и района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор блокираха и района на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Движението в района на граничния пункт Дунав мост е затруднено, а на камиони от Румъния – абсолютно блокирано. Това е ситуацията от 9.30 тази сутрин и ще продължи официално до 20 часа, докогато организаторите имат разрешително, издадено им снощи от полицията. Участниците допуснаха, че блокадата може да продължи и до по-късно тази вечер. 

Автомобили са подредени в крайно лявата лента на кръговото кръстовище и така е блокиран абсолютно достъпът до граничния пункт. 

Протестът е от част от така нареченото „Велико народно въстание“. 

Има обходен път:

За информация на шофьорите има обходен път, който отклонява товарните и леки автомобили, които са от България, по булевард „България“ на Русе към село Николово. Тъй като обратното движение от Румъния към България е невъзможно поради по-нисък мост в съседна лента на обратната посока, всички товарни автомобили изчакват на румънска територия. Това създава огромни трудности и ще създаде такива през нощта, когато ще бъдат пуснати камионите.

Според протестиращите, точно това е начинът в Европа да разберат българските проблеми – със затварянето на вратата към нея. 

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram