Прокуратурата тараши Държавната комисия по хазарта

Специализилрана акция с обиски тече в сградата на Държавната комисия по хазарта. Все още официално не е обявена причината за акцията.

Фрог Нюз рзкри (вивжте ТУК и ТУК) редици нарушения и проблезми, неглежирани от Комисията по хазарта и други държавни институции.

Акцията идва дни, след внесените от НФСБ промени в Закона за хазарта, които биха довели до държавен монопол върху лотарийните игри.

Той изказа предположение, че един успешен бизнес модел да бъде отнет „принудително“, а Валери Симеонов стои само „формално“ зад внесения законопрокет, коментира по-рано бизнесменът Васил Божков, който ще бъде един от потърпевшите, ако промените влязат в сила.

Частната „Национална лотария“, чиито мажоритарен собственик е бизнесменът Васил Божков, обяви, че национализацията ѝ от държавата, каквото е едно от предложенията за промяна в закона, ще причини „огромни финансови и репутационни щети на България“.

Според лотарията подобна стъпка ще доведе до огромни финансови щети за данъкоплатците заради евентуални бъдещи съдебни дела, свързани с предсрочното едностранно прекратяване на 10-годишния лиценз на „Националната лотария“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram