Прокуратурата с доказателства за изнудване на следователи, прокурори и съдии

При извършените следствени действия в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство се води от Софийската градска прокуратура. Престъпната група е уличена в множество престъпления.

Справедливостта трябва да възтържествува. Като главен прокурор няма да позволя не само да се засягат интересите и сигурността на хората и народа, но и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност, да им се оказва натиск, още повече върху дами и майки, каза в началото на пресконференцията главният прокурор Иван Гешев. 

СГП ще търси съдействие от колегите магистрати и прокурори, които чувстват, че към тях е отправена заплаха по отношение на тяхното здраве и живот. Смея да теърдя, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано влияние на никой следовател или прокурор. Ще подкрепяме това до края и ще извършваме всички действия за разкриване на обективната истина”, каза Илияна Кирилова. 

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram