Прокуратурата нахлу в кабинетите на президентските секретари Пламен Узунов и Илия Милушев

Два кабинета в президентството, свързани със съветници на президента Румен Радев се претърсват в момента на Дондуков 2.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово във връзка с нахлуването на Спецпрокуратура, Военна прокуратура и СДВР в сградата на президентството.

„Това, което мога да кажа е, че до колкото съм запознат, се провеждат действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента, които се използват от негов съветник и секретар, заради търговия с влияние„, разкри Гешев. Става въпрос за Пламен Узунов, който се разследва за търгвия с влияние.

„Това е по две отделни досъдебни производства. Едното е на военно окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние ”, обясни главният прокурар.

Той допълни, че тези действия са предприети след разрешения от два съда. „Кой е надлежния ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят“, допълни той.

По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита с класифицирана информация. (Вероятно става въпрос за Илия Милушев, за когото вчера Епицентър.бг писа – б.р.) Трябва да се провери какво още има в касата, в която се твърди, че са намерени. Не знам за какво престъпление ще съберат доказателства и дали ще съберат доказателства. По другото досъдебно, оценката е на Специализираната прокуратура“, заключи Гешев.

„Целите на прокуратурата и нашите приоритети са противодействие на конвенционалната престъпност, но трябва да има реакция от правителството и Народното събрание, за повече работни места“, коментира още главният прокурор в Габровско. 

Очаквайте подробности!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram