Прокуратурата започва разпити за къщата в Барселона

Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер, по линия на механизма за международното правно сътрудничество, ще бъде поискана официална информация от испанските власти, заявяват от Прокуратурата.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

Миналата седмица испанска медия огласи подробности за разследване на властите в Каталуня, свързано с пране на пари. В епицентъра на разследването е и българският премиер Бойко Борисов. Властите в чуждата държава потвърдиха за воденото от тях разследване, но не дадоха повече подробности, тъй като то все още не е приключило. Според данните в медията става въпрос за 5 млн. евро.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram