Прокуратурата: Задържаните МВР шефове откраднали тото фиш от баба

Тото фиш от възрастна жена отмъкнали двамата МВР-шефове, задържани след акцията вчера. Доказателствата сочат, че двамата са укривали пари, които се опитали да изтеглят.

Двамата полицаи работили заедно, като единия е просто помагач, обясниха от прокуратурата.

„При претърсването на кабинета на шеф в СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от  зам.-шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства“, обясняват още от държавното обвинение.

Мишената им била възрастна жена с недобро финансово състояние. Пенсионерката се грижила и за малко дете. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“.

Ето и технологията на посегателството:

Разследването на двамата висши полицейски служители е по повод подадена жалба в 3-то районно управление в началото на януари от възрастна жена, която е била обект на джебчийска кражба в трамвай. Джебчиите са взели портфейла ѝ, в който били личните ѝ документи. В хода на разследването е установено, че тя е участвала в игрите на Българския спортен тотализатор и оттам е спечелила сумата от 12 000 лева. В тази връзка тя е посетила тото пункт, откъдето ѝ било обяснено, че сумата е по-голяма от 10 000 лева и трябва да си ги потърси в централата на БСТ, обясни Сийка Милева, цитирана от Новини. бг.

,,От централата ѝ казали, че печалбата ще бъде изплатена в срок до 45 дни. Тогава възрастната дама решила да изчака и да открие нова банкова сметка. По-интересното става, когато отива в 3-то РПУ в столицата, където подава сигнал за кражбата. След това в Спортния тотализатор постъпило писмо от началника с въпрос кое е печелившото лице и колко лева е печалбата. От събраните доказателста дотук е установено, че зам.-началникът на 3-то РПУ депозирал фиша и личната си банкова, за да му бъде депозирана сумата“, допълни Милева, като на брифинга уточниха, че все още не е ясно по какъв начин фишът се е озовал в ръцете на зам.-началника.

,,Онзи ден, на 11 февруари, предприехме незабавни мерки и наблюдаващия прокурор образува досъдебно производство. Вчера от стуринта е започнала интензивна работа на следователите. Извършени са претърсвания и са иззети вещи и документи от работните помещения на двамата служители. Извършени са обиски, като от зам.-началника е иззет неговия мобилен телефон, който предстои да бъде изследван. След като са събрани необходимите доказателства, делото бе докладвано в прокуратурата. С негови постановления двете лица са привлечени като обвиняеми. С оглед на високата обществена опасност, двете лица са задържани за срок до 72 часа, като на 15 февруари ще бъдат приведени в Софийски районен съд. Не е изключено в хода на разследването да бъдат събрани още доказателства, че са извършени и други престъпления“, заявиха още на брифинга.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram