Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница

Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в района на Кирково. Очаква се тази сутрин в него да се включат и доброволци, и верижна машина, каза заместник областният управител Бисер Николов.

 „Чакаме тежка машина от южен централен район да направи просеки и пътищата, които до момента не са чистени да се изчистят, за да може, ако се наложи, пожарни автомобили, ако вятърът продължи така, да пресрещнат пожара“, обясни той.

Огънят вчера се разрасна заради вятъра, който отнесе и дима от пламъците към България. Затова и дошлият на помощ военен хеликоптер не е достатъчно ефективен, предаде БНР.

Ако и днес условията са лоши, ще се разчита само на наземна сила и техника, обясни директорът на противопожарната служба комисар Сергей Заимов: „По билото, откъм Гърция минава в нас. Като площ не е голямо, но като дължина, периметър станаха 20 километра“, каза директорът на противопожарната служба комисар Сергей Заимов.

Очаква се тази сутрин да продължи и гасенето на пламъците на полигона Ново село. Огънят, предизвикан от учебни стрелби – е далеч от населени места и няма опасност за хората, каза директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев: „На три огнища основно гори. Нашите усилия са насочени на най-западния фронт и по билото на планината с цел да не прехвърли билото, а да остане в рамките на полигона“.

Овладян беше пожарът над Карлово, разразил се в борова гора в местността Кръста. В гасенето му вчера се включиха огнеборци, горски служители и доброволци.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram