„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Румен Радев, след като не успяха да съберат нужната им подкрепа за съставяне на правителство.  

„Уважаеми г-н Василев, заповядайте да обявите Вашето предложение за съставяне на правителство в изпълнение на връчения Ви мандат“. С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на „Продълажваме промяната“, начело с Асен Василев. 

„Г-н президент, много Ви благодаря за връчването на мандата, за съжаление не успяхме да съберем достатъчно подкрепа за да изпълним политиките, които едно евентуално правителство би искало да може да направи. Така че връщаме мандата неизпълнен“, отговори Василев. 

„Уважаеми господа от „Продължаваме промяната“, преди една година гражданите повярваха, че държавата може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление и вярвам, че мисията ни да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудно, българите ще я изпълним“, заяви Румен Радев. 

„Благодаря на всички Вас, които работихме с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности и съображения“, допълни Радев. 

Очаквам правителството да разработи и подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства“, допълни президентът. 

„През следващата седмица ще обявя кога ще кача мандата на втората по численост парламентарна група и очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента“, обяви Радев. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram