Приключва строителството на Индустриална зона „Загоре“

90 % от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени, съобщават от Пресцентъра на Общината в Стара Загора.

Изградена е подземната инфраструктура, като са положени изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната – Радослав Танев.

Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея“.

Готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще изберат Индустриална зона „Загоре“ за своята инвестиция.

Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея . Изцяло е монтирано и уличното осветление.

Очакванията са до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време.

Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои представяне и пред други.

Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях. В този контекст се работи и по присъединяване на предвидените, за разширение на индустриалната зона, парцели.


Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.
Повече информация и новини за развитието на „Индустриална зона Загоре“ АД може да бъде намерена на сайта на Зоната https://www.zonazagore.com/

В Казанлък също през миналата година, с решение на Общинския съвет бе създадена Индустриална зона, в южния край на града.

Към момента няма яснота дали е проявен към нея инвеститорски интерес.

Миналата есен бе съобщено за интерес от страна на голяма италианска фирма в сферата на хидравлика, но впоследствие няма развитие на въпроса.

Част от собствениците на големи фирми тогава в района тихо се съпротивиха на новата инвестиция, поради страх от отнемане на кадри и конкуренция и най- вероятно интересът към Казанлък на потенциалния инвеститор е е отшумял.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram