Препълни се моргата в Бургас с трупове на мигранти

Моргата в Бургас е препълнена от полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти. Към момента в хладилните камери са прибрани 16 трупа без установена самоличност, но всеки ден пристигат нови. Телата се откриват около села в Странджа, откъдето минава пътят на нелегалните мигранти.

„Всеки ден имаме поне по един. Ако случайно мине ден без да ни докарат труп на мигрант, то на следващия телата са два-три. Повечето са пълни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна“, описва ситуацията, в която са принудени да работят бургаските патоанатоми началникът на отделението д-р Галина Милева пред 24 часа.

Въпреки че наскоро и след дълга битка, превърнала се в лична кауза на д-р Милева, бургаската морга най-после получи нова хладилна камера и част от труповете вече не са във фризер за сладолед, където се съхраняваха, и тя е пълна с тела на чужденци с неустановена самоличност. Едва малка част от телата биват разпознавани след ДНК тестове от роднини и прибирани в родината си.

Имало случаи, при които до труповете на мигрантите се оставяли телефоните им с GPS, за да могат да бъдат намерени, но те били много малко на фона на общата картина от наплив на тела, за които никой не знае нищо.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram