Премиерът към Горанов: Без консенсус с бизнеса, наредбата за касовите апарати няма да я има


Наредбата за касовите апарати няма да влиза в сила, докато не бъдат изчистени всички притеснения на представителите на маликя и средния бизнес. Това заръча премиерът Борисов на финансовия министър Владислав Горанов в началото на днешното правителствено заседание.
„Докато не постигнеш консенсус, няма да съществува тази наредба. Когато постигнете консенсус, ще ме поканите, и тогава ще я има. Интензивни разговори значи всяка седмица да срещаш по една организация и да премахваш проблемите и притесненията им“, поръча министър-председателят.

По думите му целта на Наредбата е да се ограничи сивият сектор, но това не трябвало да става за сметка на бизнеса.

„Когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене“, заключи Борисов.

„По наредбата има още много работа да бъде свършена, искам да уверя всички, които са заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Тоест започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са работни групи, които отчитат спецификите на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус“, обеща министър Горанов./ /КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram