Президентът стартира преговори за служебен премиер

Предсрочните избори вече чукат на вратата на страната ни, предстои да стане ясно изборът на служебен кабинет. Спазвайки стриктно процедурата по Конституция до момента, президентът Румен Радев заяви, че веднага след „традиционното кафе“ с партиите моментално стартира срещи и разговори с всички потенциални министър-председатели. Днес той връчи третия мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“, а от партията върнаха неизпълнен мандата веднага, което окончателно предначерта това, което ни очаква през следващите месеци.

„Днес, утре, ако се наложи и в почивните дни. Отложил съм и наситена си международна програма за следващите десет дни, която включваше посещение на чужд президент и моя официална визита в чужбина. Ще направя всичко възможно процесът по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен„, посочи държавният глава пред представителите на ИТН и допълни: „Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думите, изречени преди и по време на изборите, и сглобката, която се сътвори впоследствие“.

„Искрено се надявам, че начинът, по който всичко това свършва, ще послужи за един урок на всички, че за говореното на едно по време на избори и за правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена“, допълни той.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram