Президентът Радев: Петков да обясни защо само нашият газ спират! Нинова да обясни, че с българско оръжие се воюва в Украйна!

”Правителството трябва да отговори защо само на България и Полша спират газа. Спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат? Резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и от други страни?”, изтъкна Румен Радев.

„Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, заяви държавният глава.


Президентът смята, че ще се намерят алтернативни решения, но това изисква време и средства, което означава, че ще ни излезе на много по-високи цени и ще има рискове за доставките.

Според него посещението на българската делегация в Киев е ненужно.


Той категорично се обяви срещу изпращане на оръжия за Украйна и призова Корнелия Нинова да отговори на информацията, че България тайно изпраща оръжия.


„Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава във всички измерения на този конфликт. Неслучайно отдавна призовавам за внимателно и отговорно отношение на България. Този конфликт влияе пряко на живота и благосъстоянието на българите“, каза още Радев.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram