Показа се Иван Тодоров, с когото ГЕРБ се изложи

Митичният дарител на „Демократична България“ (ДБ) Иван Тодоров, с чието име ГЕРБ се изложи вчера, се самоафишира днес по обед. „По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв.“, написа той полуиронично днес по обед във „Фейсбук“.

Заради него цял ден вчера летяха нападки между ГЕРБ и ДБ. Управляващата партия счете, че зад името се крие един от собствениците на фирмата „Сиела норма“, която осигурява машините за гласуване. И понеже „Иван Тодоров“ е дарил 100 лв. на ДБ за местния вот през 2019 г., ГЕРБ провидя актуален политически скандал – мнозинството в новия парламент въвежда повсеместно машинно гласуване, а вносителят на машините е дарител на ДБ, тоест на формация от това мнозинство. Най-напред премиерът в оставка Борисов, а после и надъханият активист Георг Георгиев шумно „разконспирираха“ зависимостите. Оказа се обаче, че „този Иван Тодоров въобще е не е онзи“, просто съвпадат имената. Иво Мирчев от ДБ влезе в остри пререкания с ГЕРБ. А междувременно Веселин Тодоров от „Сиела норма“, брат на визирания от ГЕРБ Иван, заяви пред bTV, че никой от двамата братя не е дарявал пари на ДБ. И обясни, че за предишния вот държавата дължала на компанията 46 млн. лв. за 9600-те машини, като все още не било ясно дали ще кандидатстват при новата обществена поръчка. Така в крайна сметка, след измишльотината на ГЕРБ, бе сътворена една напълно безсмислена целодневна караница.

Данните от фейсбук-профила му сочат, че дарителят Иван Тодоров е компютърен специалист. В днешното си изявление той стрелна по адрес на ГЕРБ: „Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!“.

Източник: СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram