Плевнелиев и Паси започват разговори с представители на ГЕРБ-СДС и „Български възход”

Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се проведат днес, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

В 10:00 часа на разговори са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа –  „Български възход“. Срещите ще се проведат в зала „Запад“ на Народното събрание. Писмени откази за срещи са получени официално от „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“.

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство. 

Срещите на контактната група бяха отложени с два дни, докато не бъде избран председател на 48-ото Народно събрание. В петък, със 139 гласа „за“, 73 „против“ и 27 „въздържал се“, народните представители избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, „БСП за България“ и „Български възход“. Против предложението гласуваха от „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“, „Възраждане“ се въздържаха. С неговия избор беше сложен край на тридневното първо заседание на 48-ото Народно събрание.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram