Петков: ПП ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна

Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани. Всички ние дадохме дума да решим проблемите на хората и да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем. В този парламент ПП ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна. Този път като конструктивна, предвидима опозиция. Ще се водим от два принципа. Да оправдаем доверието на нашите избиратели като изпълним своите предизборни обещание. Да работим за решаването на истинските проблеми на нашите избиратели и на всички България. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

„Нашите предизборни обещания са в четири области и независимо дали ние или някой друг предложи тези политики – ние ще ги подкрепим. Ще работим за това България да е уважаван и равнопоставен член на ЕС и НАТО. Политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото. Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени. заедно с останалия демократичен свят призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мира в Европа”, посочи той.

„За всички в залата, които се наричат евроатлантици искам да припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не уважаваш върховенството на закона , не държиш на работеща и реформирана съдебна система и не отстояваш премахването на корупцията от всички етажи на властта”, допълни Петков и подчерта, че „заплахата от войната не трябва да притъпява нуждата от законност“.  

nova.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram