Пеевски: Денков е най-слабият премиер в историята на държавата

Николай Денков е най-слабият премиер в историята на България. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски по повод коментара на министър-председателя в оставка, че „Пеевски е най-голямото зло“ и заради него държавата отива на избори.

„Направо не можа да повярвам, че човекът, за който се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата. Който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес – има ли проблем, че излизаш, точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах. Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента.“

Пеевски коментира, че всичко, което се случва в Агенция „Митници“ е отговорност на финансовия министър в оставка Асен Василев.

„Промени в Агенция „Митници“ е правил Асен Василев. Агенция „Митници“ през цялото време е управлявана от Асен Всилев, всички шефове там са назначавани от него. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в митниците.“

На въпрос ще има ли преговори с ПП-ДБ след изборите Пеевски отговори:

„Път назад или напред зависи от тях. Не мога да разбера как днес събудиха и то е зло, е как със злото са живяли 9 месеца“, подчерта съпредседателят на ДПС, цитиран от БНТ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram