Пеевски: Ако Денков не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата

„Николай Денков не си върши работата като премиер, критикувам го, за да започне да работи – седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн – това е несериозно. Хората бедстват 4 дни без ток, той нищо не прави, да си върши работата и да не се занимава с парламента. Денков има по-ниско доверие от кабинета на Виденов, това нормално ли е?“, коментира гневно в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Ако той не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата и ако рейтингите ми са по-високи – ще остана“, хвърли кърпата в лицето на премиера Пеевски.

„Популизъм“, така Пеевски определи намерението на държавния глава да наложи вето на бюджета.

Държавата трябва да има държавна земя, защо ще я разпродава, това е абсурд, посече той намеренията на Асен Василев да продава плодоронта държавна земя.

Ще има бюджет здравната каса, да не се напряга прекалено премиерът. 

Делян Пеевски заяви още, че от ДПС не са подкрепили идеята за създаване на комисия за разследване на Министерството на електронното управление, така както не са подкрепили другата комисия за разследване на МВР, защото според тях има разследващи органи: „Трябва да оставим прокуратурата да си върши работата. Не искам ДПС да участва в популизъм и затова се отказах.“

Припомняме, рано тази сутрин Пеевски изпрати гневно открито писмо до премиера акад. Николай Денков във връзка с провала на властта по спряване със снегопочистването в цялата страна.

– Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора!

– С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност!

– Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме.

– Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

– Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората.

Това са основните критики на Пеевски към работата на Денков.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram