Отново проверяват имало ли е незаконна сеч в Карловско

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев днес ще бъде отново в района на наводненията в Карловско. Това съобщиха от МВР.

Посещението е в контекста на започналата проверка за евентуално извършена незаконна сеч, както и на продължаващите възстановителни работи, създадената организация за охрана на обществения ред и имуществото на жителите.

В проверката ще участват още заместник-министър на земеделието Валентин Чамбов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и директорът на Южно Централно държавно предприятие.

В четвъртък бе разпоредено служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ да дежурят в населените места, пострадали от наводненията. Действията им ще са насочени към опазване на обществения ред и охрана на имуществото на жителите в района.

Според предварително утвърдения план, екипите ще пристигнат в 14 часа пред РПУ-Карлово, откъдето ще бъдат разпределени и ще поемат задачите си.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram