Олимпийски шампион е арестуван за корупция в Министерството на спорта

Олимпийският шампион и селекционер на националния отбор на България по вдигане на тежести Иван Иванов е поредният арестуван във връзка със скандала с корупция в Министерството на спорта. Това съобщава bTV.

В петък служител от спортното ведомство беше задържан за подкуп при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия. Впоследствие бяха арестувани и други двама служители.

По неофициална информация на bTV чиновникът, заловен с подкупа в размер на 62 хил. лв., е синът на Иван Иванов – който носи същото име. Той е заемал поста на експерт в дирекция „Финансиране“ в спортното министерство.

В корупционния скандал има намесен и ръководител на спортна федерация, който е дал подкупа с цел да се допусне финансиране от 1,2 млн. лв. за организация на европейско първенство и да не се препятства бъдещо финансиране на федерацията.

Прокуратурата не е потвърдила официално за коя федерация става въпрос и отказа да коментира дали това е федерацията по вдигане на тежести. В този спорт през 2024 г. трябва да се проведе европейско първенство.

По информация на „24 часа“ сред задържаните е ръководителката на дирекцията в Министерството на спорта, а още служители във ведомството са отведени за разпит.

Подробности около скандала се очакват в понеделник, когато прокуратурата ще даде нов брифинг по темата.

Източник: Булевард България

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram