“Няма вече църкви и манастири“. Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

Бойко Борисов заговори за „десетки хиляди левове рушвети“ в Министерството на младежта и спорта, които, ако ГЕРБ ги нямало, щели да бъдат „стотици милиони“. След това каза и за „рушвети за по 500-600 милиона“ в Министерството на електронното управление, които „щели да бъдат милиарди“

Тази сутрин в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ за пореден път втвърди тона към „некоалиционните“ си партньори от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). 

„В Министерството на спорта се раздават хиляди левове рушвети. Колегата Денков даже казва: „Сглобката ни стеснява възможността“. Ами да, ако ни нямаше, в Министерството на спорта щяха да са стотици хиляди левове рушвети. В Министерството на електронното управление нямаше да са 500-600 милиона, щяха да са няколко милиарда! Това, че сме спрели тези неща значи стесняване, така го разбирам“, обяви Борисов.

Той се възмути на продължаващото настояване на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията. Борисов се скара на ПП-ДБ, че твърде често имат телевизионни участия.

„Литнахте да обяснявате по студията колко сте готини, а ГЕРБ колко ви пречат. Няма такова нещо. ГЕРБ отговаря за външно министерство, там носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши, както и през последните 3 години. Корупцията е там, където има ресурси, а ние нямаме нищо там“, категоричен беше Борисов. 

Борисов каза, че при телевизионните си участия ПП-ДБ говорят „откровени неистини“. Той пак на няколко пъти се обърна директно към пиара на ПП Найо Тицин и го пита защо е наредил на партията да си „ребрандира имиджа, като се представят за някакви антикорупционери“. „Найо е публичен човек. Public relations. Когато си говоря с него и с вас, това е публично открито и честно!“, добави председателят на ГЕРБ. 

Помолен да коментира репликата на Кирил Петков, че „задкулисието вече седи на първия ред на Народното събрание“ (б.а. където седи и самият той), Борисов каза: 

„Ами да – и аз, и той сме там. Няма вече задкулисие, няма църкви и манастири, всичко е точно. Да, действително – вече няма. Вчера цял ден бяха, само че в друг кабинет – не при мен.“

Бойко Борисов отказа да уточни за чий кабинет става дума, но добави, че подобни срещи са се водили и в „молове, сладкарници“, не само в „църкви и манастири“. Той каза още, че тяхната пиарка Севделина Арнаудова е инструктирала ГЕРБ 15 дни да не се явяват по телевизиите. 

Лидерът на ГЕРБ коментира, че министрите не могат да бъдат партийни, а само „на цяла България“. 

Източник: Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram