Ново напрежение около Паметника на съветската армия в столицата

Снимка: Дарик

Строителна ограда започнаха да изграждат около Паметника на съветската армия – известен сред софиянци като МОЧА – Мемориал на окупационната червена армия.

След като цяла нощ пазителите на паметника от „Левицата“ подсилени от привърженици и на „Възраждане“ и на БСП, които подкрепиха акцията, очакваха агитка на футболния отбор „Левски“ отново да ги нападне и останаха удовлетворени от това, че полицията ги пази засилено, тази сутрин бяха изненадани от обикновени работници, които започнаха да поставят традиционната ограда.

Полицията се готви да изпълни заповедта на правителството на ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС да загради паметника и да махне палатковия лагер преди разрушаването. Идвайте!, зове Мая Манолова своите привърженици в социалните мрежи.

Лидерът на Възраждане Костадинов също отправя призиви за национална подкрепа. Явно той в момента вече не е на място, след като вчера вечерта беше на палатковия лагер и публикува снимка като доказателство заедно със своите депутати. И според Костадинов вчера е имало опит да има сблъсъци, но той е бил провален. Сега, според него идва ред и на поръчителите на провокацията“.

„Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече! Фашистите трябва да бъдат спрени! Фашизмът няма да мине през България за втори път!“

На видеата публикувани в профила на Мая Манолова се виждат около 10-тина поддръжници на инициативата за запазване на МОЧА. Плътен кордон полицаи осигурява поставянето на самата ограда, като на този етап не е ясно от коя страна ще остане Мая Манолова.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram