Нинова: Бяха пропуснати допълнения към законодателство, което касае социалната сфера

„Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати.Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок“.

Това  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод фалстарта на подписването на коалиционното споразумение, което от ПП искаха да стане днес.

От Кирил Петков се разбра за сътресенията в преговорите и че актът на подписването се отлага за края на тази или началото на другата седмица. „Споразумението между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е „на финалната права“, но няма да бъде подписано днес. Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, каза съпредседателят на ПП.

След като в последния момент от БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционно споразумение бе свикан спешно координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, който се провежда в парламента.

В последния вариант на споразумението Нинова явно не е останала доволна от начина, по който са отразени техните забележки.

След приключване на срещата ще има изявление на участниците в нея.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram