Николай Радулов: Коронавирусът ще е оправдание за проблемите в политиката и икономиката

,,Има натрупани проблеми и като че ли коронавирусът ще послужи като оправдание във всичко – в политиката, икономиката, петрола… това е очаквана икономическа криза. Всички говореха, че тя предстои. Можеше да се обясни с лошо управление, но сега ще бъде обяснена с появата на коронавируса“.

Това коментира пред bTV експертът по сигурност проф. Николай Радулов във връзка с разпространението на коронавируса.

Няма спор, че това е гигантска здравна криза. Засега обаче нещата в България изглеждат овладени. Но независимо от взетите мерки служебни лица непрекъснато излизаха да ни обясняват, че не трябва да се поддаваме на паника, което не беше правилно, защото се получава обратният ефект и хората изпадат в паника по този начин каза още той.

,,Смятам, че се намираме по средата – между дисциплината и недисциплината, тъй като се забелязва известен балкански хаос“, допълни Радулов и изрази мнение, че коронавирусът ще остави последици за промишлеността у нас.


По отношение на инцидента с барикадираните медицински сестри в Народното събрание експертът посочи, че НСО не е подготвена за такива ситуации, в които трябва да бъдат изведени насилствено обикновени хора. По думите му за такива ситуации трябва да се търси помощ от жандармерията.


Според бившия директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров в случая с петте медицински сестри екип от психолози би свършил добра работа и призна, че е в недоумение защо такъв екип така и не е бил изпратен.


Относно коронавируса проф. Гайдаров сподели, че основният инструмент в една такава криза е информацията, която трябва да бъде системна и аргументирана, за да бъде избегната паниката сред хората.


,,Трябва да се организират нещата така, че да има дисциплина, отговорност и координация“, посочи той.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram