Николай Малинов прави партия с русофилите извън БСП и ДПС

С новия си политически проект „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов, председател на Сдружение „Русофили“ ще се бори за интересите на България, а не на Русия.

Културното русофилство след удара на прокуратурата освен с партийно надграждане не може да съществува. Има опасност да бъдем забранени, а периодът на спокойството русофилство приключи, категоричен бе Николай Малинов в сутрешния блок на БиТиВи.

Ценностите, които ни обединяват с Русия са ценностите, които обединяват България. Това, което го правя и ще продължавам да го правя е в интерес на родината, увери Малинов.

Той ще направи политическия си проект с онези руфосили, които не са част от БСП и ДПС. Основната идея на партията ще бъде мирът и сътрудничеството. Няма да има проблеми с финансирането на партията, увери Малинов и посочи, че е в постоянен контакт с Константин Малофеев и Решетников. Те били големи негови приятели и нямало да му дават пари за политическия проект.

По отношение на протестите в страната, Малинов смята, че поводът за протестите бил нахлуването на прокуратурата в администрацията на президентството. Чашата преля и причината е липса на свобода. Протестът е за свобода и исканията си, посочи той.

Николай Малинов не е привърженик на протестите със замаряне с павета и му е много странно как Радев и Борисов не могат да намерят нито една тема, за която да говорят.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram