Необичайна бележка бори бързащите водачи

Бележка, на която откриваме необичаен призив, се „бори“ с бързащите водачи в наш град.

„Дай газ! Ако имаш малка „чу*ка“, четем напечатано на белия лист. Той е залепен на металния стълб на знак за пешеходна пътека в Русе. Снимка на необичайното послание към мъжката част от водачите се разпространява и в интернет пространството, където не оставя равнодушни.

За много граждани подобна „психоатака“ е проява на лош вкус, но за други е шеговито намигване към водачите, за да спазват предимството на пешеходците.

Случката провокира и обичайната дискусия за поведението на участниците в движението – и придвижващи се с коли, и тези пеш. Някои винят водачите в неразумно шофиране, но за други немалка вина имат и хората, пресичащи на „зебрите“, които не отчитат кога е безопасно да преминат. Много русенци обаче подкрепят анонимната инициатива, заявявайки, че водачите имат по-голяма отговорност на пътя.

Вижте някои от мненията на русенци:

„Между линиите на повечето пешеходни пътеки има надпис „Погледни“. Никой не се оглежда и се засилва да пресича 4 метра пред колата. Други хора пък стоят на тротоара пред пешеходната пътека и си говорят. Спирам, като чакам да пресекат, но те си продължават разговора, като не се съобразяват къде са застанали“, смята Антон И.

„Точно тук съм била свидетел как един на косъм щеше да блъсне момче инвалид. При положение, че момчето и с ръка отдалеч му махна да спре, че ще пресича от неговата алея към тротоара. Така че малко е тая табела, явно още трябва. 

И стига сте се оплаквали от пешеходците- шофьорите сме с няколкотонна машина, предпазени с колани, системи и т.н.  Ние трябва да се съобразяваме с градските условия„, коментира Радина Л.„

„Надписът трябва да е по-голям“, коментира Адреан В.

„Моля, нещо и за дамите!“, призовава Мария Г.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram