Министър Гьоков: Децата са най-ценната част от нашето общество

„Пожелавам ви да се радвате на детство, изпълнено със смях, безгрижие, приятелство и весели игри. Бъдете любознателни, не спирайте всеки ден да търсите и откривате вълшебствата на живота и света около вас! Пазете своята детска невинност и искреност, мечтайте смело, учете нови неща, изпълвайте с гордост своите родители, а ние ще се грижим за вашето спокойствие и безопасност“. С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се обърна днес към децата, присъстващи на организираното от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) тържество по повод 1 юни – Международния  ден на детето. „Децата са най-ценната част от нашето общество. Те са нашето бъдеще и нашата надежда, че всичко добро, което сме започнали, ще бъде продължено“, добави той.

Празничният ден тази година е под мотото „Нека всеки ден да бъде празник на детето“ и е с фокус върху безопасността в мрежата. В събитието участваха заместник-министър Иван Кръстев, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, представители на Столична община и организации, работещи в областта на правата на детето.

„Знам, че всички обичате да играете и сърфирате в интернет. Но бъдете внимателни, защото не всички хора, които ще срещнете там са добронамерени. Затова в никакъв случай не казвайте на непознати своето име, адрес, парола от електронна поща, телефонен номер или къде учите“, посъветва децата министър Гьоков.

В поздравлението си министърът не пропусна да се обърне и към организаторите от ДАЗД, като подчерта значимостта на ежедневните усилия за изпълнението на каузата, отстоявана и от Министерството на труда и социалната политика – всички деца да растат в здравословна среда, сигурност и защита. „Всички ние сме отговорни за тяхното благосъстояние и сме длъжни да ги закриляме и напътстваме, за да бъдат достойни граждани на България!“, заяви министър Георги Гьоков.

Заедно със заместник-министър Иван Кръстев той награди децата, отговорили правилно на въпроси за правилата за безопасност в интернет. Преди началото на празника в небето бяха пуснати 100 балона с детски послания, между които и пожеланието на министър Гьоков за щастливо детство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram