Министърът на туризма не дочака Илон Мъск

От „сговорна дружина Мъск довежда“ до „нямам представа дали ще дойде“. Така се промениха очакванията на служебния министър на туризма Илин Димитров за по-малко от 2 месеца за посещението на милиардера Илон Мъск в Белоградчик през април. Димитров отговори на въпросите за Мъск в интервю за bTV(link is external).

За идването на Мъск се заговори, след като основателят на Tesla и SpaceX хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в „Туитър“ и към него заваляха покани да посети България, включително и от министъра. За потвърждение, че визитата ще се състои, Димитров приемаше поста на ресторант ONÀ в белоградчишкото село Стакевци във „Фейсбук“. Ресторантът показваше писмо от служител на Мъск, гласящо: „Свързвам се с вас от името на г-н Мъск и Space X, тъй като имаме планирано пътуване до България през месец април 2023 година, моля, уведомете ме, ако можете да си сътрудничите с нас при това пътуване, и ми кажете повече за района и вашия ресторант“. 

Явно осъзнал, че шансовете Мъск да посети Белоградчик не са никак големи, Илин Димитров вече обяснява, че все пак топката е била отиграна правилно, защото всички са говорели за Белоградчишките скали, без за това да бъде изхарчен и 1 лев за реклама. Министерството обаче купило правата върху снимката на Владислав Терзийски и я сложило върху част от рекламните материали.

Димитров посочи още, че Мъск е бил поканен и в Египет след туит. Това, според министъра, е доказателство, че българският подход е правилен.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram