Метрото в европейска София пак протече

Метрото в София отново се превърна в безплатна къпалня в четвъртък сутринта. Малко след 9 часа пътуващите в подземната железница забелязаха огромни капки по прозорците на влакчетата.

От сводовете на няколко метростанции се стичаха струи дъждовна вода. А на пода на печално известната „Мусагеница“ се образуваха миниезера. Такива имаше и по стълбищата.

„Промоцията „Пътуване + баня“ за 1,60 е още валидна“, шегуваха се пътуващи в метрото. „Явно това е новият воден атракцион, който ни предлагат“, допълват те.

Припомняме, че преди няколко месеца метрото на „Мусагеница“ отново протече. „На цената на едно билетче-метро+душ на аванта“, шегуваха се тогава столичани.

Столичното метро е наводнявано неведнъж. Миналото лято заради пороен дъжд под вода беше метростанция „Западен парк“. Тя се изливаше директно на релсите на влаковете. Няколко дни по-рано беше наводнена и метростанцията при Софийския университет. През 2018 година водната вълна слезе и на релсите на „Г. М. Димитров“. Хората се шегуваха, че докато чакат влак, ще дойде ферибот.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram