Лекар: Дискотеките и мачовете са най-рисковите места за заразяване с COVID-19

Дискотеките и мачовете са най-рисковите места. Навсякъде, където има повишен риск, трябва да контролираме. Мачовете са най-рисковите места, не всички хора там са здрави. на мач се вика и те отделят голямо количество вируси. От мач тръгна големият взрив в Италия.

Това каза по бТВ  доктор Александър Симидчиев. Ето какво още допълни той:

Важно е когато работим с данни, да знаем какво мерим. Отдавна се говори, че трябва да има повече структура в данните.  Процентно преди врече заразените  бяха повече, тогава се правеха тестове само на симптомните. Въпросът е тези които изследваме от какво са? Има едни тестове, които бяха позитивни, а после негативни. Трябва да се спазват едни и същи протоколи в държавата. Трябваше да има една референтна лаборатория. Когато има такъв контрол, всички лаборатории работят еднакво.

Сега не се знае дали първата или втората проба е грешна. Има тестове, които изследват два гена, а други, които изследват повече. Когато няма достатъчно тестове, работим с това, което има. Трябва да има информационна система, за да е ясно какви тестове се използват. Имаме нужда от по-структурирана информация за коронавируса. Този вирус влиза и излиза през белия дроб. За да се изследва функцията му, трябва да се използва апаратура, която трябва да сме сигурни, че няма да зарази друг пациент. Здравната каса, обаче не заплаща тези изследвания.  След време може да видим какво се случва с белия дроб.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram