Кристиан Вигенин, БСП: Можем да постигнем разбирателство около програма и политики

„БСП показва стабилност в резултата, дори малко го покачваме. На фона на другите изненади от днес, може би това е малка утеха. Но, разбира се, не сме доволни.“ Това каза по БНР заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

 Според него изненадата на тези избори е изключително слабият резултат на три от „партиите на промяната“ – ИТН, ДБ и ИСНИ. „Изглежда този вот за промяна е един вот на разочаровани избиратели на тези партии, които решиха да дадат този път доверието си на други, тъй като тези три партии провалиха възможността да има едно действащо правителство на промяната“, смята Вигенин.

Социалистът припомни, че в 46-то Народно събрание БСП е показала какво трябва да се направи, за да има правителство, но тогава не получи нужната подкрепа от част от партиите. „Ако сега подходим по начина, по който тогава го направихме, ние можем да постигнем едно разбирателство около програма и политики“, смята Вигенин.

 „За мен е удовлетворяващо, че БСП е абсолютно последователна в своите заявки и своите политически действия. Това все пак се е оценило от хората и аз благодаря на всички, които гласуваха. Изборите са фундаментът на българската демокрация и въпреки ковид кризата, въпреки сложното машинно гласуване хората излязоха и гласуваха. Благодаря на хората, които са гласували за БСП, защото това е един добре премислен вот, а не плод на емоции. Това е подкрепа за много ясна и целенасочена политика, което е една инвестиция за бъдещето“, каза още Кристиан Вигенин.

 „Независимо на кое място е БСП на тези избори, ние ще направим усилието правителство да има“, подчерта зам.-председателят на БСП. По неговите думи проблемите стават все по-тежки и не може да си позволим да губим повече време. „Хората изнемогват. Този, който е водил една наистина сериозна кампания в този един месец, добре е видял с какви трудности се сблъсква една огромна част от българските граждани. Би било твърде егоистично отново да влезем в едни политически разпри и отново да стигнем до избори след няколко месеца“, категоричен бе Вигенин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram