Край на сагата! Кирил Петков не е канадски гражданин

Сагата с гражданството на министъра на икономиката Кирил Петков приключи в негова полза. Той е получил потвърждение, че не е гражданин на Канада. Документите са били получени в петък.

Във Фейсбук Петков отбелязва: „Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г. Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“.

Няколко партии подхванаха преди седмици скандалното разкритие, че Кирил Петков е двоен гражданин. Този факт послужи като оправдание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ дори да напусне заседанието на КСНС при президента. ГЕРБ пък отправиха запитване до КС. За гражданството на икономическия министър пък порви алармираха от ИТН. Заради голямата подкрепа към Петков и неговата дейност, обществото застана на негова страна.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram