Костадинов иска оставката на кабинета

Възраждане брани от трибуната на НС независимостта и суверенитета на страната. Костадин Костадинов изтъкна, че свободата и суверенитета са ни важни.

Всеки път нашият народ е изтръпвал, когато трябва да даде криворазбрано гостоприемство на чужди войски, по думите му. Това гостоприемство се превръщало в окупация, според лидера на партията.

Костадинов даде за пример гостоприемството ни към американките бази. В ерата на постколониализма те били готови да ни окупират, според него. Безвъзмездно сме щели да им дадем българската земя, според Костадин Костадинов. В същото време в последните 30 години е бастисван българския суверенитет. Десетилетия наред управляващите ни превръщаха в слаба военна микросила, подчерта той.

Костадинов иска да сме от страните, които ще участват в мирния процес между Украйна и Русия, а страната ни се превърнала в креслив запалянко. Българското правителство се е превърнало точно в това- в беззъб запалянко, подчерта лидерът на Възраждане.

Никой не обича сервилните слугинчета, каза той. Престараващият се слуга е неприятен и на господаря и на съседа, смята лидерът на Възраждане и поиска оставка на властта.

С декларация парламентарната група на Има такъв народ също призова правителството да подаде оставка

Депутатът Станислав Балабанов заяви, че наблюдавайки политическата дейност на правителството, от ИТН са се чудили какво свързва толкова различни политически представители с толкова различни идеологии и толкова различни ценностни системи.

Той посочи, че този кабинет е „порочно заченато“ в девически манастир.

Вие сглобихте задкулисието и престъпниците и ги нарекохте правителство на Република България, каза още Балабанов.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram