Корнелия Нинова: С бюджет’ 2021 г. Борисов си купува с всяко левче – глас

С бюджет’ 2021 г. Борисов си купува с всяко левче – глас. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира проекта за държавен бюджет за следващата 2021 г. Според нея България ще влезе в дългова спирала, ако тези разчети бъдат одобрени.

„Хаос и безотговорност кипи в управлението“, бе „присъдата“ на Нинова по другата гореща тема на деня – ковид кризата. Нямат никаква идея как да овладеят кризата, прехвърлят отговорността на кметовете и областните управители, посочи тя.

Нинова посочи, че управляващите не искат да приемат предложението на БСП – да се използва планът за действие при грипна епидемия в случая с Ковид-1, защото там пише, че отговорност носи премиерът.

Какво значи да се самокарантинираш, попита риторично Нинова. И посочи, че в момента не е ясно кой плаща на работник, който е в къщи под карантина.

Нинова бе категорична, че бюджетът за следващата година е предизборен и с него се краде от бъдещето.

В бюджета има само 300 милиона за икономиката, посочи Нинова.

„Докога се дават 50 лв. за пенсионерите – до март. Защото тогава са изборите. Няма смисъл (в политиката) за доходите. Има грижа да се осигури спокойствие“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„За децата – и за семействата с високи доходите и за тези, които изнемогват. И това е само за една година. Защото догодина са изборите. Купуват се гласове без грижа за хората и икономиката.
Не е ефективна и мярката 60 на 40. Страшен натиск и бухалка над бизнеса – за десет години назад те проверят от НАП. Така реално не могат да получат тази помощ“, обясни тя.

„Десет години все се отпускат пари за здравеопазването. Постигната ли е някои от целите. Затвориха се болници. Сега има проблем с кадрите. От години имаме предложения, но те ги отхвърлят“, каза още Нинова.

Ако продължаваме така, както действа Борисов, ще ни трябва всяка година дълг от 3,5 до 7 млрд. Този бюджет краде от бъдещето ни, посочи Нинова.

Неолибералният модел не работи, убива малките и средни предприятия, посочи Нинова.

Ако продължаваме така, както го е подкарал Борисов, всяка година ще ни трябва нов заем, цитира анализ на „Блумбърг“ Нинова.

Очаквайте подробности!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram