Корнелия Нинова: Подкрепям президента. Нека всички, които искат промяна, да се обединим

„Споделям напълно мотивите, с които президентът  каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите за вота ни на недоверие само преди седмица“. Това каза Корнелия Нинова, председател на НС на БСП, пред журналисти.

„Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме“, каза още Нинова.

Според нея президентът Радев е последователен- той посочва истинските проблеми и ги назовава- както е обещал на българските избиратели още по времето на предизборната си кампания.

 „В Брюксел ще имам срещи в различни институции, на различни нива – в Европейската комисия – с еврокомисари, в Европейския парламент – с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации. Срещите ще по най-различни теми – Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства“, сподели още Нинова преди визитата си в Брюксел.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram