Кола отнесе кон

Възрастни хора са изпаднали в беда късно снощи. Те са пътували по пътя в отсечката между Севлиево и село Богатово. В този момент, внезапно пред колата им излиза кон, който чупи предното стъкло на автомобила. От удара на хората са нанесени прорезни рани.

Свидетел на инцидента и спира, за да окаже помощ. За огромна радост няма тежко пострадали, а много други също са отбили автомобилите си с готовност да съдействат.

Ето какво разказа авторът на публикацията в социалната мрежа:

„Качвам този пост за да изразя благодарност и да поздравя хората, независимо дали се намират или не в групата за това, че спряха да окажем помощ на възрастните хора, на които им излиза кон от нивата на пътното платно и се удрят в него във вече тъмната част на деня около 21ч на отсечката между Севлиево и село Богатово!

По стечение на остоятелствата аз бях първи автомобил след тях и виждайки махащия човек в тъмното спрях за да помогна с каквото мога, след мен спря едно младо момиче, след което тя звънна на 112, а аз извадих аптечка и я дадох на момичето да помогне на жената, която имаше травма на лицето, след което извадих сигнални лампи, които имам в автомобила и започнах да подавам светлинни сигнали на движещите се автомобили от двете страни, за да не се случи още по-голям инцидент, защото бяхме на пътното платно!

Конят беше премазал предното стъкло и затова хората имаха прорезни рани! Спряха още двама мъже и едно семейство! Оказа се, че по аптечките, които продават няма кислородни води за промиване на рани! (Преглеждайте си ги за всеки случай). За късмет на семейстото, което спря, аптечката имаше, та успяхме да промием раните на жената докато дойде линейката! Бъдете внимателни и бдителни по пътя, защото инцидентите стават бързо!

Всички бързаме за някъде, но времето понякога бързо спира, затова помагайте, винаги когато можете, няколко „изгубени“ минути за вас може да са от по-голямо значение за други! Аз лично се зарадвах, че имаше доста хора, които спираха и питаха за нужда от помощ! Тези възрастни хора са на някого майка и баща и за щастие се разминаха с по-голяма беда, сравнително леки травми и са живи! Не всичко е загубено, когато има единност около човешките неволи! Бъдете живи и здрави хора!“

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram